Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

image Am o veste proastă și una bună. Să-ncepem cu aia proastă? Să-ncepem.

Istoria pe care am să v-o înșir, în nu prea multe cuvinte, este specifică meleagului românesc, unde împușcarea vacii care dă lapte este întotdeauna soluția cea mai măreață, populând capul multor inși cu pretenții de oameni de afaceri, care s-au trezit unși vătafi, dintr-o ironie a vieții, peste niscaiva tarlale ale patriei noastre. Conform cuvintelor poposite în urechile mele, la ceas de seară, un astfel de vesel împușcător de vaci a dat brânci celui mai cunoscut și aglomerat club de pe plajă, El Comandante. Pasămite, omul a vrut niște gologani în plus (mulți gologani) la metrul de nisip de Marea Neagră, pe care se distrau veseli poporeni, de Constanța și Năvodari, bașca o claie de turiști. Atât de mulți gologani încât proprietarii clubului s-au gândit că obrăznicie sau lăcomie nu pot fi, căci cele două cuvinte definesc ceva mai mic. Poate prostie, s-or fi gândit, doar că au sesizat că proști ar fi fost ei să accepte condițiile oferite pentru funcționarea clubului în vara de grație 2014, în același loc pe care credincioșii degustători de licori și muzică bună îl cunosc mai bine decât propriile case.

Acesta e motivul pentru care n-o să mai găsiți Clubul El Comandante la locul lui, pe plaja aia înghesuită, unde n-aveai loc s-arunci un ac, n-aveai cum să parchezi o bicicletă, darămite o mașină, de-atâta popor petrecăreț – apropo, înțeleg că edificarea unor locuri de parcare suficiente ar fi fost tot treaba propitarului de nisip, dar nu s-a întâmplat să fie. N-o fi reușit săracul să tragă dungi albe de vopsea pe nisip sau i le-o fi suflat briza de dimineață.

Deci, da, Clubul El Comandante a plecat. Patronii lui au ridicat din sprâncene, când meșterul cel lacom a venit cu mâna-ntinsă și prețuri duble, și-au luat brandul și-au plecat.

Și, în final, vestea bună: n-au plecat prea departe. Sunt pe plaja la Năvodari, undeva pe la mijlocul distanței dintre vechea locație și Tabăra de copii de la Năvodari.. Nu trebuie decât să vă uitați în dreapta, după un panou mare. Oricum, la viteza cu care se circulă la sfârșit de săptămână în zona aia, trebuie să fiți de-a dreptul orbi să-l ratați.

Read more http://constanteanul.com/2014/el-comandante-a-plecat-de-acasa-de-pe-plaja-pe-care-o-stiam/