Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

imageValentin COMAN

Îl trâmbițează ca o realizare a regiei. Asta face un ziarist. Noroc că eu, contrar părerii împământenite prin târg, nu sunt ziarist, deci mă apuc să fac altceva. A scris/spus ziaristul că bagi un SMS pentru o călătorie și te ține 40 de minute? Perfect, ia să vedem noi cât ține o călătorie cu autobuzul dintr-un cap de linie în celălalt.

Așa că m-am proțăpit în așteptarea unui 2-43 la cap de linie Cireșica – Tomis Nord, am aburcat în autobuzul cu pricina și-am ocupat un loc la geamul însorit în așteptarea pornirii motorului. Vruuum! 8 și 44 de minute fix în momentul plecării, inscripționat cu grijă pe bilet. O mamaie vopsită în cap, poftind la locul meu însorit bate în retragere. Îmi lăsasem geanta de strajă pe scaunul de plastic. Țeapăăăă!

În drum spre Poarta 6 traficul este normal, adică relativ lejer, nu prindem decât jumătate din semafoare pe roșu, niciunul mai mult de 26 de secunde de așteptare. În stânga mea, un nebun veritabil tâmpește de cap două funcționare de la Primărie, bolborosind ceva despre băgatul în gură, cu pauze de scotocit dinții și degetele de la picioare, în ordine aleatorie. Cu oarece insucces realizez, date fiind îndelungile sugeri de carii, în căutarea cozonacului stocat acolo din timpul Paștelui, probabil. Pe la Gară îl apucă somnul. Sforăie cu o pălărie de paie trasă pe ochi și-un pachet de Kent gol pe care îl strânge în mână.

Bing! Cap de linie Poarta 6. Ora 9 și 23 de minute, verificate prin imprimare pe biletul martor. Șoferul cască larg și se întinde spre dezmorțire.

Așadar, o călătorie într-un trafic lejer, de la cap la coadă, pe linia 2-43, durează 39 de minute. În trafic întens, pe orele punct culminant, e – cu siguranță – peste 40 de minute. QED! Calculul făcut de înțelepții RATC e prost, timpul afectat ar trebui să fie de minimum 45 de minute, însă eu le-aș recomanda să nu se calicească aiurea și să implementeze 60 de minute.

Read more http://constanteanul.com/2014/ce-face-un-ziarist-cu-sms-ul-bilet-al-ratc/