Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

imageValentin COMAN

Dacă te uiți în gura mâncătorilor de rumeguș porecliți politicieni, moldovenii de peste Prut sunt frații lor gemeni. Gogomanii sunt gata să jure că au supt din aceeași țâță, că și-ar smulge ultima linguriță de caviar de sub bot ca să hrănească un frate de sânge din Basarabia, că și-ar rupe-n două jipanul ca să pună de-o șaretă pentru românul amărât din Căușeni, c-ar bea toată producția de vin a Purcarilor numai să sprijine economia fraților. Când bat alegerile în poartă, mai c-ar anunța că-și pupă-n Botox amantele, împart un ultim biscuit cu Saint Bernardul din curtea viloiului domnesc și purced la bătaie cu resturile armatei a paișpea din Transnistria.

În realitate, trebuie doar să citești site-ul ambasadei românești de la Chișinău și vei constata că pomelnicul de condiții în care un frate basarabean primește viză pentru România este mai draconic decât cel de care beneficia un românaș din vremea când republica încă nu intrase în UE. Culmea nesimțirii zace în condiția ca solicitantul să completeze un formular în fața funcționarului de la ghișeu! Și să-l semneze tot sub ochii conțopistului! Așa frăție, numai bună de băgat între buci!

În acest timp, moldoveanul nostru înstrăinat de Ribbentrop – Molotov, poftind la o vacanță la Marea Neagră, este întâmpinat de Ucraina cu porțile deschise, pâine, sare, curve, orice, iar de bulgari cu un răhățel de taxă reprezentând contravaloarea unei taxe turistice, fără alte comentarii.

 

Read more http://constanteanul.com/2014/litoralul-pentru-basarabeni-poduri-de-floci-si-gargara-de-macaci-peste-prut/