Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

image “Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaţilor, din care fac parte ca deputat liberal de Constanţa, a hotărât să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa noii Legi a insolvenţei, în primul rând din cauza faptului că PSD şi celelalte partide aliate au refuzat să introducă în această lege şi reglementări cu privire la insolvenţa personală, discriminând astfel cetăţenii români comparativ cu firmele din România.

Ţinând cont de faptul că Legea  privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă susţinută şi votată de către parlamentarii PSD, PC, UDMR şi UNPR  este una incompletă, dar mai ales nedreaptă şi discriminatorie, PNL a decis să facă imediat acest demers de sesizare a Curţii Constituţionale în privinţa acesteia.

Noi, liberalii, considerăm că supraîndatorarea românilor şi intrarea acestora în incapacitate de plată pe bandă rulantă reprezintă o frână temeinică pentru dezvoltarea economiei româneşti, dar şi o problemă majoră a familiilor din România cărora, prin lipsa reglementărilor din ţara noastră cu privire la insolvenţa personală, li se refuză în mod nedrept posibilitatea de a o lua de la capăt fără a fi stigmatizate din punct de vedere  social.

Insolvenţa personală este o procedură supravegheată judiciar pentru restructurarea situaţiei financiare a unui debitor, un fresh start care li se refuză românilor, spre deosebire de cetăţenii altor ţări europene. Acest tip de legislaţie cu privire la falimentul personal este deja reglementat în majoritatea ţărilor europene cum sunt: Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia, Germania, Polonia, Cehia, Letonia, Slovenia, Irlanda, Estonia sau Lituania.

Noi credem că este absolut necesar ca şi în România persoanele fizice să aibă aceleaşi drepturi ca şi companiile, adică orice român să poată intra în faliment la fel ca şi orice companie, atunci când situaţia financiară o impune, evitând astfel sutele de mii de executări silite a persoanelor fizice cu datorii care au loc în prezent în România.

Lipsa unei asemenea reglementări speciale este de natură a crea o situaţie discriminatorie şi faţă de ceilalţi cetăţeni europeni nerezidenţi în România, dar care au credite în România, şi cărora li se aplică legislaţia din ţara de provenienţă, care, aşa cum am menţionat deja, aproape oricare ar fi, are reglementată deja insolvenţa persoanelor fizice.

Oare este puţin lucru pentru PSD faptul că în România peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal de mai bine de patru ani, iar statul român nu face nimic pentru ei?

Mai bine zis, acelaşi PSD care clamează non-stop faptul că apără drepturile românilor şi guvernează numai în folosul acestora, prin forma noului Cod al Insolvenţei pe care a votat-o, nu face altceva decât să-şi demonstreze inconsecvenţa, cu alte cuvinte, faptele psd-iste nu au nicio legătură cu vorbele…”

Read more http://constanteanul.com/2014/mihai-lupu-psd-refuza-dreptul-romanilor-de-a-putea-intra-in-faliment-personal-atunci-cand-au-probleme-financiare-majore/