Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

image Deputatul Partidului Mişcarea Populară Florin GHEORGHE îl întreabă pe Ministrul Apărării, domnul Mircea Duşa, în legătură cu transferul Portului Constanţa către autoritatea locală.

„Sunt constănţean şi mă interesează ce se întâmplă în Constanţa. Din păcate, în legătură cu subiectul preluării portului de către Primăria Constanţa nu am auzit decât certuri fără noimă şi numai discuţii centrate în jurul argumentelor economice: cât câştigă primăria, cât pierde Guvernul, cum îi afectează pe armatori, ce taxe se mai pun. Nu spun că nu sunt aspecte importante, însă chiar şi acestea au fost tratate într-un mod superficial. În condiţiile în care la Marea Neagră tensiunea politico-militară este în creştere, iar prin port trec nave ale aliaţilor nord-atlantici, nu am auzit pe nimeni să-şi pună problema impactului pe care l-ar avea acest transfer asupra politicii de apărare a statului român. Nu l-am auzit deloc pe domnul Duşa nici măcar dându-şi cu părerea pe subiect, deşi trebuia să aibă o poziţie fermă şi oficială. Aşa că, am profitat de posibilitatea de a-l interpela pe domnul Duşa şi i-am solicitat să-mi prezinte o evaluare a ministerului asupra impactului asupra securităţii şi apărării statului român. I-am mai cerut domnului Duşa să mă informeze dacă a informat partenerii NATO asupra acestui transfer şi dacă a primit o poziţie oficială din partea acestora. Eu sper că domnul Duşa nu a fost încă dat afară din birou de Victor Ponta, care s-a refugiat la MApN numai din motive de el cunoscute, şi îmi va răspunde la interpelare. Mai sper ca domnul Duşa să dea măcar o dată dovadă de curaj şi să-l dea afară din sediul MApN pe Victor Ponta, pentru că acceptându-l acolo nu aduce decât prejudicii de imagine Armatei Române. De asemenea, sper că Ministrul Apărării să trateze cu seriozitate situaţia Portului Constanţa, pentru că portul este un obiectiv de interes militar major al NATO şi al României. M-ar bucura să primesc un răspuns prompt de la Mircea Duşa, chiar mai devreme decât prin procedurile parlamentare. O poate face şi prin intermediul presei dacă îşi doreşte şi dovedeşte că ştie treburile Armatei.”

Read more http://constanteanul.com/2014/deputatul-florin-gheorghe-solicita-ministrului-apararii-clarificari-asupra-tranferului-portului-constanta-si-ii-cere-sa-l-dea-afara-pe-victor-ponta-de-la-mapn/