Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

image Zully MUSTAFA

Iată unul: „the hardest thing to do is the right thing to do ”. nu există film cu cowboy care să nu-l folosească. Sau cu Stalone. Sau cu Bruce Willis. De parcă ar şti cineva care este cel mai corect lucru care trebuie făcut în ziua de azi, cînd toate – absolut toate – stau sub semnul incertitudinii şi haosul este ma mult decît generalizat. Devine deja amuzant cînd cineva ştie exact ce are de făcut, într-o lume care nu-şi poate planifica nici măcar micul dejun. Poate cea mai des întrebare care există într-o familie „ce mîncăm azi” scoate din răbdări orice gospodină responsabilă cu treaba asta. Niciodată nu ştii, impovizezi şi nu te mai gîndeşti la cîte e-uri conţin produsele că ar însemna să mori de foame, chiar şi cu frigiderul plin.

Mergem mai departe.

Un alt clişeu, care probabil nici nu era clişeu cînd a apărut pe piaţă „How I Met Your Mother” (un titlu de serial cretinel), dar între timp s-a generalizat şi ăsta: „right place at the right time”. Vine la pachet cu „concurs fericit de împrejurări”, „ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus” şi alte cuvinte preţioase menite să ne liniştească gen karma, lecţii de viaţă, trezire din adormeală, dacă nu s-ar fi întîmplat asta nu s-ar mai fi întîmplat asta, don`t worry, be happy and so on, tot răul spre bine, un şut în fund un pas înainte.

Sigur sunt bune treburile astea pentru liniştirea noastră şi pentru a ne păstra viu interesul pentru ziua de mîine şi speranţele că nu tot ce se învîrte în jurul lui murphy e literă de lege. Mai sunt şi surprize plăcute în viaţă, numai că sunt ale naibii de puţine, raportat la speranţa de viaţă a românului a naibii de scăzută.

Am împlinit zilele trecute 38 de ani. Toate clişeele astea mergeau frumos pînă în 32…

Materialul întreg pe blogul lui Zully Mustafa

Read more http://constanteanul.com/2014/un-cliseu-ba-chiar-mai-multe/