Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

image Calup a lansat pe platforma crestemidei.ro campania de crowdfunding pentru CaziNou, cu scopul de a implica publicul larg în proiectul de redeschidere a Cazinoului între 1 și 10 august și de a reafirma clădirea emblematică a litoralului ca simbol cultural comun, printr-o acțiune concretă.

CaziNou este un proiect de reactivare urbană și socială inițiat de Calup, care își propune să  deschidă clădirea Cazinoului și să-l redea publicului timp de 10 zile. Pe timp de zi, Cazinoul va fi deschis pentru vizitare și va propune ateliere și activități vizitatorilor de toate vârstele. Serile vor fi dedicate concertelor de jazz, proiecțiilor de film, teatrului, baletului, muzicii clasice și electronice, iar exteriorul clădirii va fi animat de proiecții 3D. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a bate la picior tot spațiul interior al cazinoului, unde îi așteaptă informații despre istoria și, mai ales, poveștile țesute în jurul acestei clădiri-simbol, care le vor fi livrate într-o manieră alternativă prin instalații artistice și materiale informative interactive.

Costul lucrărilor de igienizare și de stopare a degradării actuale a clădirii se ridică la 10.000 euro (44.000 RON), sumă minimă care ar trebui atinsă până pe 13 iulie, data la care ia sfârșit campania de crowdfunding. Aceste lucrări de reabilitare sunt absolut necesare pentru ca accesul publicului în clădire pe perioada proiectului să se facă în toate condiții de siguranță. Suma reprezintă o investiție minimă pentru oprirea degradării spațiului, asigurarea zonelor aflate în stare critică, repararea golurilor în pardoseli și acoperiș și rebranșarea la apă și la curent electric a clădirii.

„Cazinoul devine, din păcate, din ce în ce mai fantomatic. Acțiunea Calup vrea să arate că nu trebuie să asteptam ca altcineva să facă un gest care să conteze, ci să-l făcem cu toții. Printr-o donație minimă vă puteți număra printre susținătorii proiectului, confirmând locul simbolic al Cazinoului pentru noi toți. Fiecare dintre noi contează în construirea unei comunităti care, alături de Calup, își dorește redeschiderea Cazinoului pentru public și face ceva pentru asta.” – Cristiana Tăutu, Calup

Până astăzi, la ora 13.00, 51 de oameni au donat 6700 lei (67 de milioane de lei vechi) pentru sprijinirea proiectului.

Toți cei care vor să susțină proiectul pot dona începând de la o sumă minimă de 20 RON. Acces la campania de crowdfunding: http://crestemidei.ro/CaziNOU

Read more http://constanteanul.com/2014/peste-67-milioane-de-lei-vechi-donatii-pentru-cazinou/