Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

image Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră, în declarația politică depusă astăzi la Camera Deputaților, că reducerea imediată a CAS trebuie să se bazeze pe trei atribute esențiale: predictibilitate pentru mediul de afaceri, sustenabilitate din partea statului și garantare necondiționată a măsurii economice din partea factorului politic.

„În opinia noastră, Guvernul actual are mari probleme în a asigura aceste trei atribute ca piloni ai viitoarei construcții a reducerii CAS. Cum poate fi oferită predictibilitatea de un Guvern care ia decizii pe picior, în care ministrul bugetului azi e aici și mâine e la BNR, nici premierul nu prea știe, în care elementul definitoriu al oricărui Executiv – programul de guvernare – este o foaie fără nici un fel de valoare. Garantarea nu poate fi asigurată de un Executiv care își propune să reducă CAS din prima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și marea noastră îngrijorare este să nu renunțe la această măsură în prima zi după învestirea viitorului președinte”, este de părere deputatul PNL de Constanța.

De asemenea, parlamentarul liberal declară că „PNL nu vrea ca reducerea CAS să devină, omologul din mediul de afaceri a celebrelor pungi cu alimente din campania electorală”. „Sustenabilitatea este cea mai mare problemă a nefundamentatei măsuri a Guvernului privind reducerea CAS, iar zilele trecute am primit cea mai bună dovadă a neseriozității Guvernului prin însăși declarația lui Victor Ponta. Conform primului-ministru, încasările ANAF de la contribuabilii aflați în insolvență reprezintă baza pe care s-ar susține reducerea contribuțiilor, deși în acest moment există un blocaj în ceea ce privește Codul Insolvenței, care nu este promulgat. Este incredibil cum leagă acum domnul Ponta reducerea CAS de legea insolvenței. Și dacă se promulgă, dar nu se recuperează acei bani ce se va întâmpla, va crește iar CAS? Sau dacă o să ne spună premierul peste șase luni că mai menține CAS doar dacă adoptă legea fumăritului sau a oamenilor de zăpadă?”, mai spune deputatul Gheorghe Dragomir.

Read more http://constanteanul.com/2014/gheorghe-dragomir-reducerea-cas-trebuie-realizata-sustenabil/